Известие

Collapse
No announcement yet.

Осветление на дифузьорите на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bass
    А, вярно бе, за задните "мъглявини" е оранжева Ма вече е късно да разглабям
    от де го избара тва табло? 15 000 км??
    или новите са с по малко числа или аз не виждам нещо?
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Alfonso_155
      ...
      Аз също бих си ги направил зелени, но важното е на теб какво ще ти хареса, защото ти ще си ги гледаш
      Ако не ти хареса първият вариант...сменяш.

А да попитам ключа за ел регулирането на фаровете с диод ли е или крушка, някой сменял ли е (имам спомен, че преди светеше при мен ...)?

ПП май трябва да сменим заглавието на темата
      Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

При мене е с една много дребна крушка ама много дребна
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          Не се вижда добре на снимката последната цифра

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Не се вижда добре на снимката последната цифра
            явно не виждам - време е да си ходя може би?
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

че индикацията за включени халогени на таблото е оранжева
              за предните е зелена
              оранжева е за задните - за тях ли говорим?
              еми зелена е, ама и при мен бутона свети оранжево
              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                При мене е с една много дребна крушка ама много дребна
                Ето я и при мен.
                Малко по-малка е от стандартната бяла крушка, абе не знам къде ще я търся
                Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Малко по-малка е от стандартната бяла крушка, абе не знам къде ще я търся
                  Даже е много голяма . Намират се стига да си имате във Варна магазин за всякакви ел. изчекнички като този в София на ул. "Поп Богомил". Който си е отварял ключето за халогенките знае за какъв микроскопичен диод става на въпрос. Е, аз си го смених с ... толкова малка крушка (просто е 2 пъти по-дълга, иначе пак е такава "микро"). Имаше сини, оранжеви, червени и бели(зелени нямаше ). Бях си взел синя и оранжева и сложих синята. Е, незнам защо, но при първи опит като слагам крушка винаги я чупя(както се получи и на контактния ключ) и сега си ми свети с оригинална оранчева светлина.
                  75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
                    Който си е отварял ключето за халогенките знае за какъв микроскопичен диод става на въпрос.
                    Ха, ма аз съм бил снимал процеса, да се таковам в папарака - въобще не помня кога съм го щракнал
                    Между другото, оригиналният диод е некъв екзотичен - 4 mA вместо обичайните 2 mА, съответно е и с по-малък резистор. Аз смених комплект резистор+стандартен (като ампераж) диод.

Comment

При мен се оказа, че не стига ток до осветлението за тоя ключ... И не съм сигурен дали тоя проблем не се е появил заедно с ел отключването на багажника (и до бобината не стига ток). Да не би да се губи маса някъде...лоша връзка?
                      Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
                        Който си е отварял ключето за халогенките знае за какъв микроскопичен диод става на въпрос.
                        Ха, ма аз съм бил снимал процеса, да се таковам в папарака - въобще не помня кога съм го щракнал
                        Между другото, оригиналният диод е некъв екзотичен - 4 mA вместо обичайните 2 mА, съответно е и с по-малък резистор. Аз смених комплект резистор+стандартен (като ампераж) диод.
                        А това на снимката 3мм диоди ли са и как успя да ги събереш... тоя оригиналния е по-малък.
                        За ел регулирането на огледалата не е предвидено осветление - проверено (поне при мен).
                        Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                          А това на снимката 3мм диоди ли са и как успя да ги събереш... тоя оригиналния е по-малък.
                          Диодите са по-малки от тези, които сме свикнали да виждаме, но не знам колко милиметра са. Всеки случай се намират и струват по около 50 ст. Разликата е само в това, че новите са с по-малък ампераж и си искат по-голямо съпротивленийце. Аз отидох с ключа в Пулсатор и там ми намериха същата големина диоди, а също така сметнаха колко трябва да е съпротивлението (между половин и един килоом).
                          За събирането единственият проблем е с мястото на резистора - трябва да е точно като на снимката, че иначе няма натъпкване в другата част на ключа.

Comment

я да посъживя малко темата

сега оказа се че пластмасовия пръстен, в който се слага диода го имам и аз та въпроса ми е към колегата TRENDI...от къде взе колега захранване за диода да го правя и аз, че като гледам при теб е станало супер а и друго да те питам свето диода си го купил цветен или е бял и си му сложил няква цвена гума отгоре зада свети оранжево
                            ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                            ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Не съм използвал диод, а крушка без цокъл с фасунга като тези за таблото бяла. Трябва малко да се пилне фасунгата, за да влезне с леко усилие. При първия опит бях изпилил малко фасунгата и я вкарах(мястото си е почти като за такава пригодено), но крушката буквално гръмна от прекомерното усилие, което явно, че оказваше фасунгата. Не съм 100% сигурен, но мисля, че ще стане фасунга от такава за табло на Лада 5-ца,7-ца. От Голф гледах и е доста различна. Самата фасунга откъм страната на крушката трябва да е по-близо до квадратна форма. + взех от бушона за габаритите. Маса ще си намериш наоколо. Сигурно заради кофти снимките ти се е сторило, че свети оранжево. Свети гадно жълтеникаво-бяло и понеже ме издразни заигра зеления маркер. Да обаче работи точно 5 сек и изгоря и сега не свети . Нямам време иначе ще я сменя направо с цветна крушка, от тези, за които съм писал в предишния си пост. Тогава и ще щракна 3-тият стоп, който при версия 2.0 final стана мега красив с плътна светлина от 36 диода.

П.С. Добре, че си пазя ЛС-тата да не пиша цялото отново.
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
                              X